Blog schoolcatering

Schoolcatering uitleg

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wat is schoolcatering? Is op een school cateren anders dan in of bij een bedrijf cateren? Ja, vele collega's merken het verschil. Zit dit in de doelgroep? Ja de doelgroep op een school zit in de leeftijd van 12+ tot ongeveer 21+ (HBO en Universiteiten buiten beschouwing latend) Moet je hierdoor anders cateren? Ja, Het contact is anders , de openingstijden is anders, het verbruik is anders en ga zo maar door.

Hieronder enkele groepen onderwerpen waarmee je te maken krijgen in de schoolcatering. Klik er op een onderwerp en lees enkele artikelen over dat betreffende onderwerp.

Schoolcatering is een specialisme zo ook bedrijfscatering dat is. Totaal 2 verschillende werkgebieden maar beide hebben alles met cateren te maken. Catering is voorzieningen leveren op basis van drank en voedsel, maar beide op een totaal verschillende manier en niveau. Al kan het niveau op een school de bedrijfscatering niveau wel eens benaderen. Anders om wordt het soms moeilijker. 

Op deze site proberen we je een beeld te geven wat er alle speelt in de schoolcatering en deze website is ook bedoeld voor schoolcateringmanager cq beheerders om hun informatie te geven die zij evt. kunnen gebruiken in hun werk als kantine beheerder.  

In de schoolcatering heb je met vele partijen en onderwerpen te maken. De onderwerpen zijn onderverdeeld in de onderdelen,

Basisitems, Balieverkoop, Banquetingverkoop ook wel V.O.R. of Verkoop Op Rekening genoemd en andere onderdelen. Zie aan de bovenzijde de hoofd onderdelen.  In al deze onderdelen proberen we de basis aan te geven van de schoolcatering. Met daarnaast nog wat extra info uit externe artikelen of hoe de schoolcatering in andere land is geregeld. Als manager zul je veelzijdig moeten zijn en van vele onderwerpen iets moeten afweten. De meeste managers hebben dan ook wel een opleiding hiervoor genoten of zijn via de horeca in de catering terecht gekomen. Bent u dat niet dan zou ik toch een advies willen geven uw kennis te vergroten en te gaan zoeken naar een opleidingsmogelijkheid. Vele cateraars hebben deze wel of geven daar de mogelijkheden daartoe. Realiseer dat u het uithang bord bent voor uw bedrijf of uw school en dat u kennis moet hebben van de catering in al zijn facetten. Daarom huurt een school een externe bedrijf in omdat zij zelf de kennis niet bezitten.

Grotere onderwerpen zoals het managen en kwaliteitszorg hebben we apart ondergebracht. In de verschillende items vind je de onderwerpen uitgebreid behandeld of linken aangeven waar je meer informatie kan vinden. Maar wat is tegenwoordig het beeld van de schoolcatering verandert door de jaren. Vroeger kon je alleen een bekertje melk kopen of een bekertje chocolademelk, tegenwoordig zijn het bijna restaurants op scholen. Wel meer te vinden op de HBO scholen en Universiteiten dan op de vmbo scholen maar verandert is het zeker. Nadelig? weet ik niet het is zeker een vraag naar geweest om het allemaal te veranderen. Welvaart zeker, Kijk maar eens met welke bedragen de jeugd rondloop of besteed in een kantine. Ook neemt nog een grote groep gewoon brood van thuis mee omdat men dit zo gewent is of dat het besteedbare middelen er gewoon niet zijn. Gevoelsmatig verandert het wel. De jeugd wordt ook bewuster van de kosten en sommige moeten hun studie gewoon zelf betalen. De middelbare student begint het ook te voelen in hun portemonnee dat de wereld om hun heen duurder wordt en dat ze kritischer moeten zijn op hun bestedingspatroon.

Schoolcateringmanager is een zwaar beroep, een veelzijdig beroep, je kunt er veel in kwijt. Je moet wel ondernemend zijn en steeds weer zoeken naar veranderingen. Hou het uitdagend en verval niet in een 9 tot 5 mentaliteit want dan kant het ook gaan vervelen. Je zult elke keer de uitdaging moeten vinden om de school cq de leerling/student te verrassen en te proberen het contract te behouden. Het laatste is soms moeilijk om dat er veel kapers op de kust zijn. Maar doe je het goed, heb je een goed contact met de school en beantwoord je de vraag van de school en evt nog iets meer dan blijft meestal de relatie bestaan. 

Filmpjes over de schoolcatering

 

lees ook eens de volgende artikelen

 

Veel succes in de schoolcatering.

advertentie google

Pagerank

PCheck Page Rank

Denk eens na!

! Werk niet in je locatie maar werk er aan. Zodat je kunt groeien.

Mail

? Heb je vragen over de schoolcatering, mail dan naar info@schoolcateringmanager.nl