Geïnspireerd blijven

15. 12. 20
Hits: 174

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Medewerkers blijven inspireren is soms moeilijk maar je zelf inspireren is ook niet altijd makkelijk. Hoe kom je aan nieuwe ideeën of hoe ververs je de boel in jezelf.

Iedere manager weet wel dat al zijn producten en omstandigheden een bepaalde levensduur hebben maar dat geldt voor ons als managers ook. Ik moet ook steeds weer zoeken naar nieuwe uitdagingen of naar nieuwe informatie bronnen om deze website mee te vullen.

Soms ligt de inspiratie voor het oprapen en andere keren moet je er naar zoeken. Ook wordt eens wat gegeven omdat ik wat nieuwsbrieven heb lopen om het vak bij te houden waarin nieuwe onderwerpen zitten en ontwikkelingen in staan met betrekking tot de catering.

Vaak kom ik dan tot een idee waar van ik me afvraag is dit iets om door te geven of moet ik dat niet doen. Bereik ik hier iemand mee of toch niet. Dit kun je ook doen met je producten. Is het verstandig om te veranderen of moet ik het, nog, niet doen en wat vindt mijn werkgever hier van.

Wachten tot dat je werkgever dingen gaat veranderen is meestal geen goed idee. Je gaat stil zitten en achterover hangen en wachten op hem totdat hij iets doet is meestal niet verstandig, daarvoor ben je niet aangenomen. Vele schoolcateringcontracten zijn commerciële contracten waarvan de opdrachtgever en je werkgever verwacht dat je mee denk of met initiatieven komt.

Wat vandaag in is, is morgen misschien al weer uit. Je moet je opstellen als de ogen en oren van je werkgever en hier iets mee doen. Misschien doet hij niet gelijk wat met je aangeleverde gegevens maar hij wil ze wel weten om veranderingen te kunnen bemerken.

Ik probeer altijd jeugd te spreken en naar ze te kijken wat ze doen of waar ze mee lopen. Wat kopen ze ergens anders. Wat gebeurt er om de school en welke mogelijkheden heb ik of kan ik krijgen op een school.

Soms moet je denken ik kom niet meer verder en ik heb alles geprobeerd. Soms ben je ook toe aan een nieuwe uitdaging. Dat ligt aan je zelf. Wat wil je. Ik merk nog steeds dat ik niet ben uitgekeken op de schoolcatering al ligt mijn hart meer in het doorgeven van informatie dan op het leiden van een catering locatie. Ik doe dit nog wel met veel plezier en heb nu de opdracht gekregen om geheel iets nieuws te doen binnen catering land en dat is bijzonder.

Vanaf een nulpunt iets op gaan bouwen wat nog nooit is gedaan, is in de schoolcatering uitdagend en leuk. Waar wel wat varianten van zijn maar dit concept is geheel nieuw.

Inspiratie vinden is lang niet altijd gemakkelijk maar lees deze tips eens om zelf geïnspireerd te blijven.

https://www.theperfectyou.nl/artikelen/2146/geinspireerd-blijven

11 tips om je op te laden

http://www.ioppi.nl/wp-content/uploads/2015/07/ioppi-11inspiratietips.jpeg

Ga bij je zelf te raden hoe of wat je wil en gebruik daar eens een functioneringsgesprek voor

http://www.stepstone.nl/Carriere-Advies/het-functioneringsgesprek-hoe-zeg-ik-tegen-mijn-baas-wat-ik-wil.cfm

Succes en blijf geïnspireerd.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google