Zelfsturende Teams

16. 01. 31
Hits: 400

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In management land verandert er wel eens wat en ook de catering verandert. Oude leidinggevende vormen veranderen. Nieuwe inzichten komen naar boven omdat mensen veranderen en omdat de maatschappij veranderd. Trends komen en trends gaan weer. Wil je het hoofd boven water houden moet je durven te veranderen en de trends en de ontwikkelingen volgen.

Mensen en ook medewerkers worden mondiger. Medewerkers zijn beter geschoold of er worden hogere eisen aan medewerkers gesteld. Medewerkers komen met meer bagage binnen. Dus zal je je leiderschapsstijl hier aan moeten aanpassen. Doe je dat niet dan nemen uiteindelijk de medewerkers het over of ze kiezen voor een nieuwe leider. De maatschappij wil duurzamer producten en je gasten willen weten hoe het wordt gemaakt en het liefst ook zien.

We kennen het oude SMART principe waarin belangrijke elementen inzitten die je nodig hebt om veranderingen aan te brengen. Het belangrijkste element is eigenlijk de Acceptatie. Wat betekend dat je op de vloer en bij jezelf moet beginnen om dingen te veranderen. Hierdoor kun je veranderen naar andere stijlen van leiderschap. Zonder acceptatie van de groep is het moeilijk veranderen. Wat ons aanbrengt bij zelfsturende vermogen van een team en van ons zelf.

Kunnen medewerkers in de catering wel zelf sturend zijn of is dit fenomeen niet iets voor de catering? Als de kennis omhoog gaat en passie toeneemt komen de ideeën van zelf naar boven. Maar kan het team dan zelf gaan sturen? Durf je dit als leidinggevende cq werkgever ook los te laten. Een team kan pas zelf gaan sturen als men er van doordrongen is dat alle partijen ervan doordrongen moeten zijn dat men het alleen niet kan. Dat men de ander nodig heeft om samen te werken en doelen te bereiken. Is deze gedachte er niet, dan wordt het moeilijk. Durf je het ook als leidinggevende cq werkgever het los te laten en verantwoordelijkheden weg te geven of ontstaat er dan angst bij je. Staat men beide open voor elkaar en heerst er een open setting richting elkaar dan ontstaan er mogelijkheden.

Tegenwoordig is het thema Catering is uit Beleving is in. De standaard catering is uit. We gaan terug naar de basis is het streven. Vele cateraars gaan hierop inzetten of zijn er al mee begonnen. Terug naar het ondernemen op de locaties wordt er gevraagd. Dit vergt een inzet van een ieder. Terug naar de basis betekend ook terug naar de basis van kennis. Niet meer koken vanuit een pakje maar koken met basis ingrediënten, passie en vakmanschap. We Canteen is hier in een voorbeeld. Locale ondernemers gebruiken voor catering in een bedrijf of op een school.

Kunnen we dat nog wel? We werken in een school of een bij een bedrijf en beschouwen het als vast werk zonder ondernemersschap. Iedereen die in de catering werkt heeft iets met voeding. Iedereen die in de schoolcatering werkt heeft iets met leerlingen of studenten, want anders is men er snel weer weg. Dus terug naar de basis met een goed product, kennis, vakmanschap en onderneming zin kan zeker wel, maar men moet er weer van doordrongen worden. Het oude cateringsvak gaat veranderen en je zult worden omgevormd door je werkgever. Als de werkgever met de trent mee gaat.

Tot slot, Waar begint dan ondernemersschap? Ondernemersschap begint bij medewerkers die een mooi product maken en het aan prijzen, die verantwoording nemen voor hun product en contact willen maken met hun gast en het product verkopen. Dan kom je weer terecht bij een zelfsturend team, bij een zelf sturende medewerker die ondernemend is en niet alleen werkt IN zijn locatie maar werkt AAN zijn locatie.

Een zelfsturend team kan in de catering en zou een uitkomst zijn als men er van doordrongen is en het ondernemers vak weer op pakt of het aan de medewerkers op de vloer over laat. Train ze en help ze dit vak weer op te pakken. Het begint met durfen te veranderen het acceptatie te kweken op de werkvloer.

Tips en info:

Zelfsturend

http://www.leren.nl/cursus/management/teambuilding/zelfsturende-teams.html

http://www.schateiland.com/blog/de-5-gouden-tips-voor-zelfsturende-teams/

http://www.leaninfo.nl/gemba-management-genchi-genbutsu

Vakmanschap

http://www.appel.nl/nieuws/met-the-bakery-ontstijgen-we-de-standaard-catering

http://onzekeukenjouwkeuken.nl/

http://www.outofhome-shops.nl/nieuws/algemeen/sab-catering-komt-met-ambachtelijke-broodlijn

http://www.wecanteen.nl/

 

 

Heb je er wat aan gehad klik dan evt als dank op de onderstaande advertentie en sponser de 2 doelen, bvd.

advertentie blog

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google