Spreek met een stem

16. 02. 06
Hits: 209

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Soms werk je met meerdere leidinggevenden in een organisatie. Want als je op een hogeschool werkt zijn er meestal meerdere outlets of eetgelegenheden. Ook kunnen de taken apart verdeelt zijn. Je kunt een banquetingmanager hebben, iemand die de administratie of de roosters maakt en iemand die de algehele leiding heeft. Er ontstaat dan een situatie van meerdere bazen.

Onlangs zag ik het programma van Gorden Ramsay die restaurants gaat helpen die er slecht voor staan. Het probleem van deze uitzending was dat er meerder bazen waren maar geen een stem hadden. Met een stem praten is een van de belangrijkste zaken wil de werkvloer begrijpen welke kant men uit gaat. Als er gemerkt wordt dat er verschillende meningen zijn en dat de bazen cq kapiteins elkaar tegen spreken krijg je verdeeldheid op de vloer en spanningen.

Dit bleek in dit geval ook zo te zijn. Spanningen liepen hoog op. Verdeeldheid troef. Er zat niks anders op om de koppen bij elkaar te steken en er over te praten welke koers er gevaren ging worden.

Ook in dit geval bleek er een oorzaak te zijn van deze verdeeldheid. Verdeeldheid begint meestal zoals alle problemen klein maar worden niet uitgesproken. We zien dat veel voorbij komen in de wereld of bekijk het programma Het Familiediner maar eens, wat al jaren draait.

Kleine problemen stapelen op en worden uit eindelijk een muur die tussen mensen/bazen in dit geval komen te staan. Status, Ego of carrière doelstellingen komen dan naar boven en kunnen over gaan in ellenbogen werk.

Als je programma’s ziet zoals die van Gorden Ramsay of Herman helpt, dan besef je maar al te meer laat problemen niet uit lopen tot muren. De wereld zit er vol mee. Oorlog ontstaan er door. Kijk eens in de spiegel wat je allemaal zelf fout doet. Pas er zelf eens voor op wanneer muurtjes gaan ontstaan.

Zelf loop ik wat jaartjes mee in dit vak en ik ga niet zeggen dat ik met al mijn collega’s kon opschieten. Met de een heb je meer dan met de ander. Ik heb altijd wel geprobeerd respect te hebben voor de ander. Ik heb ook geleerd dat mensen zich gedragen naar de opvoeding, omgevingfactoren en de beschadigingen die ze in het leven hebben op gelopen. Elk huisje heeft zijn kruisje wordt er wel gezegd en dat is ook zo. Op mijn huisjes zit ook een kruisje maar wanneer je een uitgestoken hand blijft geven naar elkaar is er veel mogelijk.

Het eens zijn met elkaar is niet altijd even makkelijk maar gun elkaar wat. Het is geven en nemen/krijgen. Leveren koers bepaling problemen op denk dan niet altijd aan je zelf maar ook aan het welbevinden van je groep of van je onderneming. Want dat is je locatie, of je nou voor een cateraar werkt of op een catering locatie in eigen beheer. Gaat het de locatie goed dan gaat het jou goed. Dreigt jou locatie in verval te raken dan ga jij mee. Tenzij je de stekker er uit trek en weg gaat.

Denk er eens over na mocht je leidinggevende zijn en je een meningsverschil heb met je directe collega leidinggevende. Los het op en laat het niet varen. De gevolgen kunnen groot zijn ook voor jou en dat is het allemaal niet waard.

De aflevering van Gordon Ramsay komen meestal altijd weer goed, laat het jou en jou locatie ook weer goed komen. Succes.

 

Heb je er wat aan gehad klik dan evt als dank op de onderstaande advertentie en sponser de 2 doelen, bvd.

advertentie blog

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google