Geloof, Hoop en Liefde

16. 02. 23
Hits: 120

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Geloof, Hoop en liefde

Misschien een rare kop maar als je er over nadenkt of dit artikel leest, gaat het misschien wel mee vallen. Het zijn woorden die je tegen komt in christelijk kringen of in een tv programma, maar kijk er eens verder mee.

Geloof hebben in jezelf of in je medewerkers hebben is een houding of overtuiging om iets succes vol te maken. Heb je dat niet dan kun jezelf afvragen waar ben ik dan mee bezig. Zonder geloof in je zelf of je medewerkers kom je nergens. Je zult jezelf en je medewerkers moeten vertrouwen of stelt dit punt helemaal geen rol van betekenis?

Als geloof geen betekenis voor je heeft waar geloof je dan in? De meeste mensen denken bij geloof in een religie zoals het christendom of de Islam maar het is veel meer dan dat. Geloof in je eigen kunnen of het kunnen van je collega’s ( teamgenoten) heb je nodig om een prestatie te kunnen leveren. Geloof heeft te maken met vertrouwen. Geloof heeft ook te maken met positiviteit en niet met negativiteit. Negatief denken en handelen leid meestal naar negativiteit. Naar problemen of naar afbraak van je team of je locatie. Heb geloof en gebruik het positieve van iedereen.

Werken is de catering om alleen maar geld te verdienen en de rest aan je werkgever over te laten gaat meestal niet goed.

De catering verandert snel naar een horeca achtige manier van werken. Trends komen en gaan. Liefde voor het vak en liefde voor je gasten komen steeds meer boven drijven. Gastgerichtheid is de modewoord van het moment. Wat eigenlijk niet zo bijzonder is want het is van alle tijden. Je gasten betalen jou loon en je wil dat je gasten terug komen. De resultaten van vandaag bepalen de resultaten van morgen dus stop liefde in je vak en je gasten gaan dat merken. Bekijk eens de uitzending van tegenlicht over een Braziliaanse zakenman die rijk is geworden door zijn medewerkers liefde te geven. Liefde werkt dus. Op voorwaarde dat je liefde heb want wat je niet heb kun je niet door geven. Geloof in jezelf.

In de schoolcatering heb je een beperkte doelgroep die steeds weer moeten terug komen om jou omzet te kunnen laten maken. Dat betekend dus dat je zorg moet dragen voor je gasten. Doe je dat namelijk niet dan hebben ze iets van we gaan buiten de school kijken. Hier bij komt hoop kijken. Hopen dat je gasten de volgende dagen weer terug komen. Dit is een voorwaarde om je zelf kritisch te houden in hetgeen je doet.

Schoolcatering is niet al te gemakkelijk want je moet je gasten verwennen, steeds weer met iets nieuws komen om te zorgen dat ze niet uitgekeken op je raken.

Liefde voor je producten en gasten is zo belangrijk dat je hier in moet geloven. Zelfvertrouwen is een must en kritisch zijn ook. Zonder hoop ben je nergens. Als je geen hoop meer heb in een goede afloop kun je beter stoppen. Hoop geeft je creativiteit, hoop brengt leven want geen hoop meer hebben brengt stoppen of sluiting voort. Hoop geeft je moed om dingen te kunnen veranderen of te gaan veranderen om je gasten weer te bereiken.

Geloof, Hoop en Liefde zijn dus basisvoorwaarden om tot een succes te komen. Zo gek zijn deze termen dus niet. Heb je hier over nog nooit nagedacht denk er dan maar eens over na. Gebruik eens alle drie de facetten eens om naar je team, gasten of locatie te kijken. Ga er mee aan de slag zodat alle facetten weer naar boven komen.

Liefde voor het vak, liefde voor je collega’s en liefde voor je gasten kunnen je veranderen en je locatie tot een succes maken.

Denk er eens over na!

Bronnen:

Geloof in jezelf https://justbeyou.nl/je-bent-krachtig-mooi-en-aantrekkelijk-als-je-gelooft-in-jezelf/

9 tips

  1. Vergelijk je nooit met anderen
  2. Stop met oordelen
  3. Accepteer jezelf
  4. Durf het verleden los te laten
  5. Richt je op het positieve
  6. Blijf geloven
  7. Werk aan je doelen
  8. Behandel jezelf zoals jij wilt dat anderen je behandelen
  9. Maak je niet druk wat anderen van je denken

De kracht van geluk en liefde voor je medewerkers. Ken je dit of is het juist tegenovergesteld?

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2012-2013/Semler.html

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google