Cateringwereld verandert?

16. 04. 02
Hits: 95

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Cateringwereld verandert

De cateringwereld verandert zou je denken misschien, maar is dat wel zo! Soms zit je met collega’s te praten en dan komen we op onderwerpen die we 20 jaar geleden ook al bepraten, dus verandert de catering wereld voor de cateringmanager dan wel?

Aan de buitenkant zie je elke keer veranderingen, maar die zitten in een ander jasje, kleurtje of formuletje. De formule van de catering wordt verandert in de signing, dmv borden, posters, of banners. Uitgifte methodes worden verandert door flexibele meubels en er komen weer eens andere producten op de markt die worden toegepast, maar veranderen er ook grote dingen voor de cateringmanager?

De tendens van de gezonde sport-, school-, ziekenhuis- en nu ook bedrijfskantine beginnen aan te slaan. De gezonde trend over het algemeen begint aan te slaan. Veel meer lokale ondernemers mogen cateren binnen de contract catering.

De tendens, Catering is Uit en Beleving is In, is eigenlijk een verandering in de manier van presenteren maar het product is het zelfde. La PLACE doet al jaren aan beleving met producten om hun buffetten heen of te laten zien hoe iets gemaakt wordt. Had de contractcatering ook al af kunnen kijken!

Hoeveel contracten zijn er nog openboek of met aanneemsom? Of wat mag er commercieel of ondernomen worden door een cateraar op een school of in een bedrijf. zie hiervoor jaarverslag VENECA 2014.

Dus wat is er verandert nu voor een cateringmanager in de laatste 20 jaar?

Mag een cateringmanager meer zijn gang gaan? Heeft hij meer invloed op de catering gekregen? Mag hij meer ondernemen en heeft hij meer speelruimte gekregen? Wordt of is hij beter geschoold dan 20 jaar geleden? Ik denk dat het tegen valt.

Ik zie geen veranderingen met 20 jaar geleden. De basis is nog steeds, het hoger cateringmanagement bepaalt en de cateringmanager op de vloer, voert het uit.

Cateringmanagers zijn nog lang geen ondernemers terwijl We Canteen een grote stap daarin heeft gemaakt.

Die maken van hun catering ondernemers, door ondernemers te gebruiken. En inderdaad is het voor hun makkelijker dit te doen dan voor de tradionele cateraars. Maar je moet willen, het kunnen en het doen.

Verander de basis catering eens, zoals Maaike de Reuver in haar column aangeeft op de site allesovercatering.nl Maak ondernemers van de cateringmanagers. Geef ze meer invloed. Luister of gebruik ze beter. Zij hebben contacten met hun gast cq klant. Zij weten wat er dagelijks speelt. Ga misschien nog een stap je lager. Gebruik de cateringmedewerkers. Die dagelijks veel contacten heeft studenten en medewerkers. Ze hebben direct contact met de eindgebruiker. Train de medewerkers in hoe feedback te maken of te praten met de eindgebruiker. Door te vragen  wat de uit eindelijke eindgebruiker wil of of hij/zij tevreden is.

Maar ja, ‘als we dat gaan doen moet we met iedereen rekening houden’ wordt en dan misschien gedacht of gezegd en ze willen dit en ze willen dat en dat doen we niet, want bedrijfsbelangen en kosten zijn ook belangrijk. Zegt misschien een opdrachtgever.

Willen er veranderingen kunnen plaatsvinden zullen ook de opdrachtgevers moeten veranderen. Ruimte geven voor marketing handelen. Cateringmanager meer doelgericht te laten werken en ruimte geven buiten de banquetingmap om. Cateringmanagers meer in contact te laten staan met hun eindgebruiker en ook ruimte geven wat met de feedback gegevens te mogen doen. Dat is pas ondernemen op de werkvloer, direct in spelen op de wensen van de vloer of wel eindgebruiker.

Een goede samenspel lijkt me belangrijk. Ofwel de drie luik die laatst in een artikel in Facto stond, geschreven door Marielle Hintzen, lijkt me een goed optie. Samenwerken in de catering op een echt nieuwe manier. Elkaar benaderen door samenwerking en alle partijen er bij te gebruiken.

Dat zal pas een verandering zijn in cateringland.

Dan verandert de cateringwereld pas echt.

 

lees tips/bronnen: (klik ook op de Tweets voor een artikel)

Vertrouw uw cateraar of vertrouw uw cateringmanager!

Catering is alles wat horeca is!

Goed presteren leid tot verlegging van het catering contract

 

 

Heb je er wat aan gehad klik dan evt als dank op de onderstaande advertentie en sponser de 2 doelen, bvd.

advertentie blog

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google