Religie en catering

16. 04. 09
Hits: 241

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Religie en catering

De kerken lopen leeg hoor je wel eens. Vele Nederlanders hebben een Boedha beeldje in huis. Yoga is nog steeds heel populair en Mindfullness komt steeds meer op. Religie of levensovertuiging neemt een belangrijke plaats in onze samenleving. Verbazing wekend is dat ook niet omdat uit onderzoeken blijkt dat veel mensen een Gods besef heeft en er geen atheïstisch land te wereld is.

Maar Is er een verband in de catering? Hebben we er mee te maken? Wordt het toegepast in de catering? Of hoort het bij elkaar?

Tussen religie en contract catering zou je zeggen is geen verband maar tussen religie en eten is wel zeker een verband. Vele religies hebben een eigen eet gewoontes of methodes. Denk maar een aan de kook methodes van de joden die twee keukens hebben om producten gescheiden te houden en verschillend te koken. Of het eten van geen varkensvlees of rundvlees bij de Moslims of Hindoestanen.

Is er een verband tussen religie en contractcatering? In de basis waarschijnlijk niet maar misschien wel meer dan we denken.

Hebben we er mee te maken? Steeds meer omdat we rekening houden met de verschillende bevolkingsgroepen die groter worden. We gebruik steeds meer halal producten om producten te kunnen leveren aan Moslim gebruikers. Veelal op ROC scholen. Op deze scholen is een grote doelgroep die graag deze producten wil afnemen. Veel meer dan 20 jaar geleden.

Wordt het toegepast in de catering? Als je de cultuur proeft van bijvoorbeeld Hutten catering dan zie je dat het boeddhisme cultuur wordt doorgevoerd in de bedrijfsvorming. In de uitspraken van Hutten zitten veel eenheden die terug te voeren zijn naar deze religie. Zie hiervoor maar eens het interview op alles over catering.

Is het erg? Het kan een keuze zijn om je catering te stoelen op een religie. Je kunt het christendom, het islam of andere geloven toepassen om daarmee een bedrijfsvoering te leiden. Daarin hebben we een vrije maatschappij.      

Zie je het veel terug in de contract catering? De meeste cateraars weten wel hiermee om te gaan en kennen de verschillende eetgewoontes wel. De een geeft er info over op de site de ander niet.

Wordt het al veel toegepast? In de catering van Van Hutten waarschijnlijk wel, over het algemeen vind ik er op internet weinig over.

Eetgewoontes en religie komen veel samen, net zoals veel mensen hier andere overtuigingen op hebben. Denk maar eens aan biologisch voedsel, bio dynamische voedsel, veganisten en al de andere gewoontes van vele religies of overtuigingen. Je kunt ze niet scheiden. Veel aandacht wordt aan voedsel gegeven ook als je geen levensovertuiging hebt. Zie maar eens de gezonde schoolcatering trends en vele informatie bronnen over voedsel.

Voedsel is de bron voor een mens net zoals een levensovertuiging een bron is voor het dagelijks functioneren deze kun je niet scheiden.

Wil je er meer over weten Lees dan de volgende links:

http://www.missethoreca.nl/catering/nieuws/2012/4/toch-halal-en-koosjer-eten-stadhuis-utrecht-10186535

http://www.food-info.net/nl/national/religie-intro.htm

http://passie.horeca.nl/content/21446/Religieuze_voedselvoorschriften.html

http://www.optimalegezondheid.com/is-biologisch-eten-echt-gezonder-dit-is-wat-je-biologisch-zou-moeten-kopen/

http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten/116580-het-verschil-tussen-biologisch-en-biologisch-dynamisch.html

Heb je er wat aan gehad klik dan evt als dank op de onderstaande advertentie en sponser de 2 doelen, bvd.

advertentie blog

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google