Kracht van Goed Materiaal

16. 06. 10
Hits: 49

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kracht van Goed Materiaal

Laatst had een studenten groep een thema diner waarvoor ze van alles hadden geregeld en gingen uitvoeren, en wat opviel was dat een van de studenten zijn eigen messenkoffer mee nam, want hij wilde werken met goed materiaal.

Hij vertrouwde op zijn eigen spullen en onderhield deze goed zei hij, omdat hij, wanneer hij ze nodig had, erop kon vertrouwen.

Ik moest denken wat gaaf dat hij met goed materiaal wilde werken, het onderhield en er op wilde vertrouwen. Ik bedacht me toen, hoe is het eigenlijk met ons materiaal, medewerkers en middelen die we gebruiken? Hoe onderhouden we die en hoe doen we dat? Zijn deze drie wel onderhouden?

Zomaar een gebeurtenis die me weer aan het denken zette. Het zette me tevens op de vraag behoeven deze drie punten onderhoud of wanneer is er voor het laatst onderhoud op gepleegd.

Nou zitten op apparaten en sommige materialen onderhoudscontracten en bemerk ik dat we regelmatig de scherpte van de messen controleren maar het overige materiaal wordt meestal niet nagekeken of pas vervangen wanneer het echt versleten is.

Onderhoud van de medewerkers in de vorm van training is heel verschillend in cateringland. Ook de persoonlijke gesprekken over elkaar of over het vak is sterk afhankelijk van de leidinggevende. Trainingen is, denk ik, ook maar een gedeeltelijke toepassing, het onderhoud op de werkvloer is nog veel belangrijker.

Zelf lees ik veel in bladen en zoek ik op internet om mijn kennis op peil te houden door vele vak relateerde websites, die gemakkelijk in je browser als bladwijzers zijn op te slaan zodat je ze gemakkelijk kan terugvinden. Ook kun je op vele sites de RSS knop indrukken en in je mail systeem zetten zodat je op de hoogte wordt gehouden als er weer een nieuw artikel is.

Andere mogelijkheden zijn Twitter, Facebook en Nieuwsbrieven van websites, die veel informatie geven.

Maar hoe doet de gemiddelde cateringmedewerker het? Zorgt hij/zij voor zijn eigen onderhoud of wordt hij/zij goed onderhouden? Soms vraag ik me dat wel eens af. Is de gemiddelde cateringmedewerkers met zijn vak bezig? Onderhoud hij/zij zich zelf door zijn vak bij te houden? Door er bijvoorbeeld veel over te lezen of trainingen te volgen. Vaak betwijfel ik dat. Vaak merk ik ook dat dit onderbelicht blijft. Of wat doet hij/zij met de geboden info die van de werkgever komt? 

Cateraars bieden wel veel info aan, maar wat wordt er meegedaan? Doet de gemiddelde cateringmedewerker wat met de informatie die door je werkgever wordt aangeboden of denk je leuk maar verplicht nummertje?  “Mijn baas” wilde dat we kwamen dus zitten we de tijd uit, “want we kunnen er in de praktijk toch niks mee”. Weet de gemiddelde cateringmedewerker wel wat in cateringland speelt?

Als we er in de praktijk er toch niks mee kunnen zal er beter nagedacht moeten worden wat kan er met de geboden informatie gedaan worden of hoe kan de aangeboden informatie beter aansluiten bij de praktijk. De nazorg van een training kan soms nog belangrijker zijn dan de training zelf. Onderhouden dus.

Onderhoud is van beide kanten noodzakelijk om elkaar te onderhouden zodat we van beide kanten met goed materiaal werken en op elkaar kunnen vertrouwen. Zo werken we dagelijks met goed onderhouden materialen, middelen en medewerkers. 

 

 

Heb je er wat aan gehad klik dan evt als dank op de onderstaande advertentie en sponser de 2 doelen, bvd.

advertentie blog

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google