Einde schooljaar

16. 07. 11
Hits: 57

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Einde schooljaar betekend ook begin nieuwe schooljaar, maar misschien denk je,  "daar ben ik nog echt niet aan toe"! Nou dan hoop ik toch dat je  daar eens overna wilt denken want een goede start die je kan maken staat weer heel snel voor de deur.

We zitten nu bijna bij de vakantie de laatste diplomeringen en andere partijen worden uitgevoerd en het opruimen begint of misschien heb je al vakantie wanneer je dit leest dan wens ik je een fijne vakantie toe, maar denk eens als je wat tijd over hebt aan het nieuwe seizoen. Het nieuwe seizoen brengt weer nieuwe kansen. Nieuwe studenten cq leerlingen die komen. Nieuwe producten die je kunt lanceren of een hele nieuwe werkgever waarvoor je gaat werken. Er kan veel gaan veranderen en daar op kun je je op voorbereiden.

Maar je moet dat wel willen! In deze blog probeer ik je aan te sporen dit te doen. Mijn slogan van deze website is niet voor niks "Werk niet IN maar AAN je locatie. zodat je op de hoogte blijft wat er speelt.

Een heel goed stukje las ik op Alles over catering catering(1) dat de cateringmedewerkers eigenlijk Specialisten zouden moeten zijn. Ook lees ik wel een artikel waarin wordt geopperd dat cateringmedewerkers ondernemers zouden moeten worden of dat er ondernemers van moeten worden gemaakt maar dan moeten we het zelf wel willen. Dat willen begint bij ons zelf.

Wil jij als cateringmanager cq cateringmedewerkers Specialist worden op jou gebied? Wil jij met jou team dat? of is dat leuk gezegd maar daar krijgen we de ruimte niet voor! Als dat zou is denk er dan eens over na om er iets aan te doen.

De markt wensen veranderen en het stukje van Hans van Doorn verteld wel de waarheid. Cateringbedrijven scoren een contract op basis van hun aanbesteding. De formule en aankleding wordt verandert maar de medewerkers ......? Die krijgen een ander uniform, andere administratie formulieren maar de rest blijft hetzelfde.

Al het Nieuwe duurt meestal maar 6 weken en je raakt gewent aan het nieuwe. Het nieuwe gaat er snel weer vanaf. En dat is wat er eigenlijk niet moet gebeuren. Maar hoe doe je dat? Ik heb het zo druk? Ja dat kan, maar blijf bij in je vak. Gebruik Twitter hiervoor. Ga bedrijven organisaties volgen die bezig zijn met jou vakgebied. Schrijf je in op nieuwsbrieven zodat je op de hoogte bent van de laatste trends. Er is genoeg te doen om je kennis op peil te houden en daardoor ook je  locatie als Nieuw te houden.

Zoek naar nieuwe producten: een voorbeeld is de opkomst van Home made limonades(2), probeer het eens. Tik het eens in op Google en klik dan eens op afbeeldingen. 

Ik hoop dat ik je heb aangespoord om in de vakantie of net voor de vakantie eens na te gaan denken hoe gaan we het na de vakantie aan pakken. Je hoeft het niet alleen te doen He, je heb vast wel colleges die ideeën hebben  of misschien zijn ze op het hoofdkantoor ook al wel met nieuwe ideeën bezig die je gelijk kan toepassen.

Ga niet stil zitten,

Succes.

 

lees eens wat oudere artikelen om je voordeel er mee te doen. Kansen die komen maar je moet ze wel grijpen

Tips voor het nieuwe schooljaar

Je schoolkantine verbeteren

 

links :

1) http://www.allesovercatering.nl/columns/maak-specialisten-van-cateringmedewerkers/

2) http://www.elleeten.nl/Drinks/zelf-limonade-maken-drie-recepten

 

 

Heb je er wat aan gehad klik dan evt als dank op de onderstaande advertentie en sponser de 2 doelen, bvd.

advertentie blog

 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google