Coachen van een vrouwenploeg

16. 08. 10
Hits: 63

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wanneer het einde van de vakantie nadert denk ik meestal aan, wat heb ik bedacht voor mogelijkheden voor het nieuwe jaar en begin daar op in te spelen. Meestal ga ik ook informatie inwinnen over bijzonderheden van de introductieweek en veranderingen die er kunnen zijn. Want er verandert meestal wel wat.

Het begin van een nieuwschooljaar verloopt meestal onrustig omdat iedereen zijn plekje en ritme moet zoeken. Vakantie gevoel zit bij iedereen nog in het lijf en nog niet iedereen is met het werk bezig.

Ik heb daar wel eens een artikel aan gewijd, zie Tips voor het nieuwe schooljaar , maar nu viel mij oog op een artikel in de AD wat ik herkenbaar vond en ook interessant vond.

Dit artikel was: “De Do’s en dont’s voor het coachen van een vrouwenploeg”

Gezien het feit dat veel cateringmanagers man zijn en met vrouwen werken was dit artikel herkenbaar en leuk om er een blog aan te weiden.

Vrouwen zijn nou eenmaal anders dan mannen. Wat waarschijnlijk geen verdere uitlegt behoeft. Bij vrouwen moet je meer praten dan bij mannen en vrouwen hebben hier ook meer behoefte aan dus maak er ruimte voor.

De opmerking: ,,Als je brandjes niet meteen blust, staat binnen een mum van tijd de hele hei in de fik'', klink bekent. Roddel en gepraat ligt dan op de loer.

Soms heb ik ook wel eens gedacht, hou eens op met het geouwehoer en ga aan je werk of ben met je werk bezig, maak van een mug geen olifant of hou er eens mee op, het is niet belangrijk om er over te praten. Maar ja, dat duurt even voor dat het over is.

,,Het kost meer tijd en energie om meiden voor je te winnen. Mannen zijn daar wat makkelijker in. Ze zijn primitiever, recht voor zijn raap. Klopt meestal, als je goed met je “meiden” om gaat heb je contact voor het leven met ze.

Met vrouwen is het goed werken en plezierig werken. Mijn vrouw zei wel eens mijn mijn gaat met zijn harem opstap als we eens per jaar met z’n allen gingen stappen. Een mogelijkheid die ik overal heb proberen in te voeren en nog steeds met oud collega’s doe.

Als laatste viel me de opmerking op: ,,Als coach moet je je ook kwetsbaar durven op te stellen. Sorry dames, ik zat er naast.   Ik ben ook maar een mens en soms maak je fouten of zien anderen het iets beter dan jij. Ik denk meestal, maak gebruik van de kennis en kunde van je medewerkers en maak ze belangrijk. Zij zijn jou oren en ogen met veel informatie die je kun gebruiken om zaken te verbeteren.

Lees dit artikel eens in het AD op de volgende link en doe er je voordeel mee.

Succes en een fijn schooljaar

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google