Door willen groeien als assistent.

16. 08. 27
Hits: 58

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Door willen groeien als assistent.

Als je als assistent of als medewerkers wilt doorgroeien in de catering bedenk dan eerst wat je wilt. Er zijn doorgroeimogelijkheden maar je moet dat zelf aangeven. Er komt geen personeelsmanager bij je langs om met je te gaan praten over je carrière planning.

De stelling die veel gebruikt wordt in een beoordelings- of functioneringsgesprek, waarin je ook over je ambities kan praten, is waar wil je staan over vijf jaar, gebruik ik zelf nooit. Het is namelijk nog nooit uit gekomen, Je kunt wel een doel stellen naar die functie wil ik doorgroeien maar of de planning uitkomt is maar de vraag.

Als je door wilt groeien is het belangrijk te weten wie je zelf bent. Ken je eigen capaciteiten. Elke functie heeft specifieke capaciteiten nodig want je kunt wel willen door groeien naar directeur of iets minder rayonmanager maar als je geen politiek vermogen of de andere capaciteiten niet hebt moet je dat niet willen.

Denk eens na wat kan ik, wie ben ik en waar sta ik nu.

Gebruik je sterke capaciteiten en ga je mindere capaciteiten ontwikkelen. Ga ook eens kijken naar je opleidingsniveau en bekijk de functie eisen eens in het handboek referentie functies om te zien wat er van een bepaalde functies wordt verwacht.

Denk ook eens na of je door wilt groeien op je huidige locatie of wilt beginnen op een geheel nieuwe. Soms is het gemakkelijker om op een nieuwe locatie als leidinggevende te starten dan op je huidige. Het hoeft trouwens niet, het ligt helemaal aan jou positie en karakter of je kunt slagen door te groeien op je huidige locaties.

Door groeien is niet altijd gemakkelijk. Van assistent naar leidinggevende kan een grote stap zijn. Als assistent heb je niet de eindverantwoordelijkheid maar als leidinggevende wel. Denk er goed over na. Bekijk het functie profiel en zorg dat je minimaal een middelbare management op leiding heb of ga die volgen.

In zo’n opleiding zitten zoveel elementen die je nodig gaat hebben in een hoger functie. Dit moet je niet onderschatten. Doe je dat wel dan hoop ik niet dat je heel snel thuis ziek zit.

Als je dit pad op gaat lees dan eens de volgende links

Succes

http://www.intermediair.nl/carriere/doorgroeien/leiding-geven/manager-worden-12-stappen

http://www.hrbase.nl/profiles/blogs/voorkom-problemen-met-de

http://www.carrieretijger.nl/carriere/starten-als-manager

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google