Elke vier jaar een andere cateraar

16. 10. 29
Hits: 74

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Elke vier jaar een andere cateraar

Als je al jaren in de cateringwereld werkt als cateringmanager dan krijg je af en toe te maken met contract wisselingen. Nou is dat altijd redelijk spannend om te zien of je het contract gaat behouden of dat je ergens anders moet gaan werken of overgaat naar een andere werkgever. En wat gaat er dan allemaal veranderen. Soms is het verfrissend een nieuwe werkgever en de andere keer voelt het als vermoeiend omdat je merkt dat je op bepaalde punten terug gaat in de tijd.

 

Toen ik net in de catering begon te werken zeiden we tegen elkaar het contract wordt verlengt of verloren op de golfbaan omdat de aanbestedingsregels er nog niet, zoals nu, waren geregeld. Je wist nooit waar je aan toe was en ik heb een situatie meegemaakt dat het bewust niet aan de vloer lag maar dat de opdrachtgever mijn werkgever niet ’meer’ wilde. Hij bood me nog wel aan een goed woordje te doen bij de nieuwe cateraar om me te behouden, maar ik heb er toen voor gekozen om bij mijn toenmalige werkgever te blijven.

Opvallend vindt ik het tegenwoordig, dat je op hogescholen, bv HVA, steeds weer, na 4 jaar, een andere cateraar ziet verschijnen vb, HVA:   Sodexo, Albron , SMAA, Sorbon, Eurest en nu Cormet/Wecanteen of bij Saxion: Sodexco, Albron, Cormet en nu Appel.

Waarom is dat? Kunnen de cateraar niet mee met veranderingen. Spelen er ander zaken zoals vertrouwen of de netwerken een rol of is het gewoon concurrentie en een financiële zaak?

Je ziet ook andere voorbeelden zoals bij de HVU waar Sodexo al jaren de catering verzorgt. Waar ligt dit aan?

Als cateringmanager kun je soms moeilijk hier de vinger achter krijgen, al heb ik vaak wel aangevoeld welke richting het uit ging. Je kunt soms merken aan je contact persoon welke richting het uit gaat. Vb: Als mensen slecht nieuws weten of weten dat er verandering aan zitten te komen voor je, dan verandert hun gedrag richting jou. Soms merk je ook wel dat de school eens wat anders wil of dat de contacten verstoort zijn.

Als je gedragsverandering bemerkt bij mensen is er meestal wat aan de hand, dit hoeft meestal niet op jou van toepassing te zijn maar je bemerkt het wel. Als het wel op jou van toepassing is ga je het ook bemerken. Zeker in tijden van aanbestedingen. Mensen kunnen moeilijk toneel spelen. Let er maar eens op.

Contract wisselingen heb je meestal niet in eigen hand. Er spelen zoveel factoren mee die je als cateringmanager niet in de hand hebt. Wat je wel in de hand kunt hebben is de invulling van het contract en je contact met je contact personen of ander personen.

Kun je de contract wisselingen voorkomen? Misschien niet misschien wel. Ik weet de achterliggende reden niet geheel. Ik heb er een paar gevolgd en bemerkte dat een relatie verstoord was en in een ander geval men iets anders wilde en of dat er netwerk contacten speelden die de doorslag gaven on te veranderen.

Tip: Als cateringmanager durf te blijven veranderen en geef verandering in de organisatie aan als je dat bemerkt aan je werkgever zodat hij daarin mee kan gaan.

Je bent en blijft de ogen en oren van je werkgever. Succes

 

 

lees tips:

Arbeidrechter https://www.arbeidsrechter.nl/overnemen-arbeidsovereenkomst-arbeidscontract-werknemers

Overgenomen worden

Ondernemen in de catering

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google