Leiderschap tonen

17. 02. 23
Hits: 70

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tegenwoordig heb je veel programma’s op tv die bedrijven weer helpen op te krabbelen. Zo had je het Nederlandse programma Herrie in de keuken van Herman den Blijker die een aantal seizoenen op de buis was maar tegenwoordig heb je allerlei van die programma’s als: Buddy’s Bakery Rescue, Tabatha’s Salon Takeover en laatst zag ik het programma Bar Rescue. Een programma dat gaat over het redden van een Bar.

Wat me laatst op viel, naast dat ook dit programma weer het bekende POG model toepaste, er ook veel werd ingezet op het leiderschap in het betreffende bedrijf. Hoe functioneert de leidinggevende richting zijn of haar medewerkers. Wat is zijn of haar visie op het geheel of waar wil hij/zij naar toe.

Hier bij komen veel dingen naar voren en soms was het ook goed om weer eens in de spiegel te kijken van wat doe ik eigenlijk of wie ben ik door de betreffende leidinggevende? De meeste waren in gemakzucht terecht gekomen. Dagelijkse routine die werd toegepast. Automatismen waar men aan vast hielt. Wat opzicht begrijpelijk is maar stilstand leidt meestal tot achter uitgang.

Opvallende was te zien waar het toe kan leiden als je in een dalende lijn terecht komt en hoe moeilijk dat is om daar weer uit te komen. Mooi is het om te zien dat de hulp in het begin als overbodig wordt ervaren maar na afloop als bevrijdend wordt ervaren en men dankbaar is dat de hulp is gekomen. Leidinggevenden krijgen weer energie om door te gaan met frisse zin vol ideeën en inspiratie.

Hoe belangrijk is het dus om kritisch te zijn tegen jezelf en je organisatie. Hoe belangrijk is het dus om eens een ander je organisatie door te laten lichten of om eens nieuwe medewerker een feedback te vragen of hoe je het doet.

Hoe belangrijk is het dus om bij te blijven in je vak en de ontwikkelingen en de trends van nieuwe producten te blijven volgen. Hoe belangrijk is het om je weten wat er speelt binnen je locatie of school. Veel mensen te kennen die je kunt raadplegen om het eens anders te doen.

Ik zelf praat veel met studenten en medewerkers om te weten komen wat er speel of wat ze vinden van onze dienstverlening. Ik probeer het POG model op orde te houden en heb altijd met medewerkers hierover gesproken. Test je zelf maar eens waarop je let als je zelf uit eten gaat en wat je dan belangrijk vind.

Blijf werken aan je zelf waar je zelf ook naar toe wilt. Ruim problemen op en laat kleine problemen geen muren worden die grote gevolgen kunnen gaan hebben. Laat je zelf beoordelen door een ander en kijk wat je kunt veranderen zodat je altijd leiderschap kan tonen en kan blijven geven.

Succes

lees tips:

http://hansklaasse.nl/2016/07/toon-leiderschap/

http://tpcleadership.com/nl/blog-post/succes-leidinggeven-jouw-communicatiestijl-zet-de-toon/

Vindt je dit een leuk site klik dan eens op een google advertentie als dank, waarvoor dank

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google