Voor het eerst commercieel gaan werken

17. 04. 18
Hits: 49

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tegenwoordig verwachten ze dat de catering gaat verschuiven naar horeca, op scholen en in bedrijven. Dat kan betekenen dat er meer commerciële contracten bij kunnen komen. Dit aantal is volgens het VeNeCa jaar verslag van 2015 maar met 2% procent gestegen. Dus of dit zo hard gaat weet ik niet, maar je ziet in de schoolcatering wel meer horeca achtige contracten of commerciële contracten. Dus wie weet ga je volgende school jaar wel met een commercieel contract werken

Als je voor het eerst commercieel gaat werken kan er veel op je af gaan komen. Je kan gaan denken moet ik dit allemaal gaan doen of moet ik daar allemaal rekening mee gaan houden? Ja, dat kan, maar je kunt ook gewoon gaan beginnen en jezelf en je team de tijd geven hieraan te wennen en hierin mee te gaan veranderen.

Commercieel werken in niet veel anders dan werken met een open boek of een aanneemsom. Ook bij deze contractvormen moet je oplettend zijn en je daden verantwoorden. Commercieel werken bekent kansen die je krijgt pakken en gaan onderzoeken naar de mogelijkheden die er zijn. Commercieel werken betekend misschien iets meer vooruitdenken en durven te veranderen.

Als je durft te veranderen zijn er mogelijkheden. Durf je dat niet dan ga je niet slagen in het commercieel werken. Commercieel werken vergt wel wat meer initiatief van je als leidinggevende. Vergt ook meer leiderschap richting je medewerkers om je plannen uit te leggen en hun informatie juist te gebruiken. Medewerkers van een catering organisatie zijn namelijk de uitvoerders, de hoorders, van een werkgever. Zij ontdekken de trends of de vragen van de klanten. Gebruik deze informatie en doe er iets mee.

Commercieel werken betekend flexibeler omgaan met je assortiment, presentaties en met inzet van medewerkers. Commercieel zijn betekent gastgerichter te denken en niet denken aan vandaag maar ook aan morgen. De gast van vandaag moet morgen weer terug willen komen en niet denken deze omzet hebben vandaag weer binnen en morgen zien we wel wee, nee de fouten van vandaag hebben invloed op morgen, dus maak die fouten niet.

Flexibel zijn in je assortiment betekent goed kijken wat de producten doen. Loopt de verkoop van een product terug haal hem dan even uit het assortiment en voeg hem laten weer toe. Durf je presentatie van je product eens te veranderen zodat hij er weer als nieuw uit ziet. Flexibel zijn in je uren inzet betekend dat je goed de contract uren van je medewerkers moet kennen om met de meeruren, in overleg, te kunnen ‘spelen’.

Neem je medewerkers mee in de verandering. Denk ook niet dat je verandert in een dag. Commercieel werken moet jij en je medewerkers gaan leren. Bespreek het onderwerp en de verandering evt eens tijdens een werkbespreking en ga samen deze uitdaging aan.

succes

Lees tips

http://www.carrieretijger.nl/functioneren/commerciele-vaardigheden/commercieel-inzicht

https://www.ensie.nl/redactie-ensie/commercieel

http://www.hoedoe.nl/werk-carriere/communicatie/hoe-denk-je-commercieel

let eens op de DO’S en DON’TS

 

of andere artikelen op deze site

Commercieel werken in de schoolcatering

Commercieelcateren een vak apart

Commercieel werken

Food Service and Hospitality 1

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google