Catering is horeca of hoort erbij!?

17. 07. 28
Hits: 41

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Regelmatig zie je deze discussie weer opkomen omdat men denk dat dit het zelfde is maar dat is het niet, naar mijn mening.

In de bedrijfscatering of in alle andere vormen van contractcatering werk je met een gesloten publiek. Je mag of je kunt er geen andere publieksvormen er bij aantrekken. Vb; In de contractcatering, lever of maak je catering op een locatie, voor dat betreffende bedrijf of school. Dit is voor medewerkers of scholieren van dat betreffende bedrijf of school.

 

Je kunt je cateringactiviteit meestal niet openstellen voor bedrijven of particulieren om de school of een bedrijf heen. Sommige gevallen daargelaten wanneer dat afgesproken is. Mocht dat maar, dan pas werd je horeca. Marketing bedrijven om” buitenstaanders” te trekken. Ik ben benieuwd hoe bedrijven en scholen hierop gaan reageren. Allerlei ‘vreemde’ mensen over de vloer. Wat zou het mooi zijn als dit kon.

Commercieel werken in de catering is wel in opkomst en je ziet ook wel steeds meer commerciële contracten, maar kun je ook echt commercieel werken? Commercieel werken in de contractcatering betekend je eigen broek ophouden en zorgen dat de tevredenheid hoog is zodat je interne gasten ook steeds weer bij je terug komen en niet naar buiten gaan voor hun broodje.

Dit wordt steeds moeilijker omdat om de scholen en bedrijven heen veel concurrentie is. Veel wordt er geprobeerd en geïnvesteerd om medewerkers en studenten binnen te laten consumeren maar hoe moeilijk is dat niet? Dit vergt gewoon veel creativiteit van de betreffende medewerkers en de cateraar die oplettend moeten zijn op het gebied van, wat doen de bezoekers aantallen en de bestedingspatronen.

Alles wordt in het begint uitgeprobeerd en alle formules zijn naar een tijdje uitgewerkt maar nieuwe bezoekers kunnen niet worden gezocht die moeten worden vast gehouden.

Catering is een apart tak van sport die je wel naast de horeca kan plaatsen maar het is geen horeca.

"CATERING IS EEN GESLOTEN EETGELEGENHEID, HORECA IS EEN OPEN EETGELEGENHEID".

Veel contracten met bedrijven en scholen staan dit niet toe. Ik werk al lang in de schoolcatering en volg de trends in de schoolcatering. Juich ook de horeca matig manier van werken zoals bekende cateringbedrijven nu doen ook toe omdat ook de basis moet zijn om mee te werken.

Ook catering is geen zekerheidtje. In de catering moet je ook vechten voor je gasten dat ze morgen weer terug komen. Zie vele artikelen hier over op deze site en mijn slogan.

Ik hoop dat cateringbedrijven veel meer horeca mogen gaan bedrijven en dat ze ‘buitenstaanders’ of ‘vreemde’ mensen mogen gaan bedienen maar die ruimte is er nog lang niet.

Breek de markt maar open met We Canteen en laat maar zien dat de opdrachtgevers moeten veranderen. Dan pas gaat er pas wat veranderen. Neem de medewerkers dan wel mee. Train ze, coach ze en leer ze commercieel handelen en werken.

Succes

Lees tip

https://www.wecanteen.nl/2017/07/25/onze-foodcourts-zijn-pure-horeca/

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

advertentie google