Manager uitleg!

15. 07. 12
Hits: 2411

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wat is een schoolcateringmanager? is dat anders dan een cateringmanager? Ja en Nee.  Ja, het is op veel gebieden anders en nee er zijn veel overeenkomsten. Ja, je doelgroep is anders, de omgeving is anders en de kleding is want minder formeel. Op een schoolcateren of in een bedrijf is een wereld van verschil en je moet dit als cateringmanager leuk vinden.

Hieronder enkele groepen over deze catergorie. klik op de onderdelen en vind vele artikelen.

De meeste cateringmanagers maken daar een bewuste keuze in en dat moet je ook doen. Met studenten, leerlingen of tieners werken is wat ander dan werken met volwassenen. Ze verwachten allebei een ander producten en een andere benadering. Bij volwassenen kun je of moet je wat formeler zijn bij studenten moet je wat losser zijn en hun taal gebruiken. Zij horen evt. U tegen jou te zeggen en jij geen u tegen hun maar in de bedrijfscatering zeg je wel u tegen je gasten. Je ziet dat naast je Gedrag, je kleding en het Product, de Omgeving anders zijn. Of wel het POG model word anders ingevuld. Dit moet je liggen, dit moet je leuk vinden maar als je met hoogstaande producten of op een hogere niveau wilt koken dan moet je als cateringmanager niet kiezen voor de schoolcatering. Als je zelf formeler bent en graag in een pak wilt lopen moet je ook de schoolcatering niet in gaan of je moet op een universiteit gaan werken want daar lopen de cateringmanagers wel af en toe in een pak.

Wat zijn nog meer de verschillen? Naast de doelgroep, is de omgeving verschillend en je product is anders. Een schoolkantine is anders dan een bedrijfsrestaurant al zijn de schoolkantine van een HBO of universiteit tegenwoordig bijna ook restaurants geworden. Waar hoogstaande producten worden verkocht. Dit is meestal wel afhankelijk van de contactvorm of wel de eisen van de opdrachtgever cq schoolinstelling. De gemiddelde schoolkantine is meestal niet zo gezellig of daar wordt niet zoveel aandacht aan besteed. Veel tafel die aan elkaar geschakeld zijn en goedkope of functionele stoelen die gemakkelijk stapelbaar zijn omdat de ruimte voor meer doeleinden gebruikt wordt. waardoor de ruimte meestal ongezellig oogt. Een bedrijfskantine is meestal wat sfeervoller in gericht met meestal vloerbedekking en geen vinyl. Ook de kleuren in een schoolkantine zijn meestal grauwer dan een bedrijfsrestaurant waar aan de kleuren meer aandacht aan is besteed.

Wat zijn de overeenkomsten? Die zijn er veel, bij beide kun je en moet je gebruiken maken van het POG model en moet je deze op een manier gaan invullen. Wettelijke richtlijnen blijven het zelfde en veel administratie factoren zijn het zelfde. Er worden veel met dezelfde contract vormen gewerkt al kunt je deze soms op deze makkelijker of moeilijker invullen. Het omgaan met medewerkers is meestal hetzelfde op de manier zoals je zelf bent. Het functieprofiel verschilt niet zoveel al kan het manager van een de schoolcatering soms zwaarder in geschat worden dan in de bedrijfscatering omdat er meerdere uitgifte punten kunnen zijn op een school maar die komen ook voor en de bedrijfscatering.

Kort gezegd er zijn veel verschillen en overeenkomsten het is maar wat jezelf leuk vind of waar je je thuis voelt.