Blog schoolcatering

Catering Satisfier

16. 03. 09
Hits: 861

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Catering Satisfier

‘Catering als satisfier’ luid de kop van een artikel uit 2012.(1) Maar wat wordt hier mee bedoeld? Satisfier betekend motivator of waardering. Catering kan dus een motivator zijn. Ze zeggen ook wel de liefde gaat door de maag, dit kan bij de catering in een bedrijf of school ook wezen.

Dat wil elk catering bedrijf toch leveren! Elk cateringbedrijf wil toch een toevoeging voor een bedrijf of school zijn? Of denken we nog steeds we leveren dranken en voeding. Er is meer dan dat.

 

Laatst zat ik te werken bij wat medewerkers van een school op een flexplek en bood aan koffie te halen, maar het antwoordt was krijgen we dan de lekkere koffie uit de kantine of de automaten koffie? Reden was dat er overal koffie automaten stonden met koffie extract maar in de kantine een automaat stond met koffiebonen. Uiteraard heb ik de koffiebonen variant gehaald en dit werd zeer gewaardeerd. Wouw, was het antwoordt bij het ontvangst. Dus kwaliteit werkt zeker en wordt als een motivator gezien.

Tegenwoordig is de trend, Catering is uit en Beleving is in. Ik vraag me wel eens af waarom? Dit is toch al jaren zo. Is de catering de laatste jaren dan door geschoten in snelheid van winst maken en heeft men het vakmanschap een beetje verloren?

Jaren geleden heb ik een keer een discussie gevoerd met een inkoper van een cateraar die adviseerde steeds meer kant en klare producten te bestellen, want dat was goedkoper. Ik gaf toen aan dat je dan van de cateringmedewerker een distributie medewerker maakt. Nee dat was niet zo, maar bleek achteraf wel. Spullen komen binnen, leg ze maar in de vitrine en verkopen maar. Het vakmanschap cq beleving, was weg.

Gelukkig is de belevingstendens weer geheel terug maar het heeft er lang ingezeten. Ja, cateraars willen ook geld verdienen maar de tendens van beleving is als zeer oud. Je wilt toch verleid worden om iets te eten. Je wilt toch dat er om je gegeven wordt en dat men gastvriendelijk naar je bent. Zo moeilijk is dat niet. Hoe oud is het spreekwoord niet, ‘Het oog wil ook wat’. Waarom is men dat vergeten? Zo moeilijk is dat toch niet. Je wilt toch verleid worden om iets te kopen!

De bovenstaande kop vond ik in een artikel, facto magazine nr 10, van een facilitairmanager die in 2012 al had begrepen dat catering een motivator voor zijn medewerkers kon zijn. Ofwel: Wie goed voor zijn medewerkers zorgt, Zorgt goed voor zichzelf. Want wat je zaait zult je oogsten.

laatst las ik op de nieuwe site van allesovercatering.nl dat opleidingseisen te ver gaan. Waarom vraag ik me af? Vakmanschap is Meesterschap en kwaliteit wordt opgemerkt. Omdat het een investering is en geld kost? Mensen die getraind zijn leveren kwalteit en kwaliteit betaald zich terug. De basis opleidingen OCC-B en OCC-C zijn er niet voor niets. De opleidingseisen voor vak personeel zijn terecht. De tendens van de laatste jaren was toch dat je diploma’s moet hebben om aan een baan te komen. Wordt dit teniet gedaan? 

Ik hoop dat deze tendens niet meer verdwijnt, dat vakmanschap van alle tijd is en dat investeren in personeel geld op levert. Een getraind oog ziet meer dan een ongetraind oog. Medewerkers die hun vak kennen hebben passie/liefde voor hun vak en dat stralen ze uit en die uitstraling wordt opgemerkt. Beleving het woord van vandaag? Is voor het Product, voor de Medewerkers en voor de Presentatie!

Beleving is niet Van vandaag, maar Van gisteren en Van morgen.

 

CATERING IS BELEVING

 

Link:

http://www.newdirections.nl/newnieuws/bericht:catering-als-satisfier

Klik op download artikel, onder de foto.

advertentie google

Pagerank

PCheck Page Rank

Denk eens na!

! Werk niet in je locatie maar werk er aan. Zodat je kunt groeien.

Mail

? Heb je vragen over de schoolcatering, mail dan naar info@schoolcateringmanager.nl