Blog schoolcatering

Vroeger deed ik het al zo, waarom zou ik het nu anders doen?

12. 02. 27
Hits: 161

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vroeger deed ik het al zo, waarom zou ik het nu anders doen?

 

Een veel gehoorde uitspraak, die wordt gezegd als iets ons wordt voorgeschoteld waar we moeite mee hebben. Dit zeggen we natuurlijk niet, maar het is eigenlijk wel zo. Er wordt iets voorgeschoteld wat we eigenlijk niet kennen, wat ons onzeker maakt en waar we ons moeten verdiepen. Willen we dat! Nee. eigenlijk niet, maar kan  het kwaad? Nee eigenlijk ook niet! Maar wat we deden, ging wel lekker. Het is ons houvast geworden? Ja Eigenlijk wel.

20 jaar terug hadden we nog geen PC thuis, niet in overvloedige mate. Nu kun je er niet meer omheen. We hadden ook geen mobieltjes, nu wordt je er soms gek van. Zijn we verandert? Ja. ging dat vanzelf? Meestal niet. Je moest wel, je kon er op een gegeven blik niet meer onder uit. Zo gaat het met alles. We verzetten ons tegen iets nieuws omdat we het niet kennen.
Dit zal altijd zo blijven. Alles blijft veranderen, ontwikkelen, maar wij lopen er achter aan. Moeten we zo nodig altijd met de veranderingen mee gaan? Nee, maar je kunt er wel naar kijken of het goed zou zijn om te veranderen. Gebruik de bovenste regel niet als excuus. verdiep je eens in de verandering. Probeer eens te kijken wat er alle verandert gaat worden zodat je het kan verwerken en kan gaan begrijpen.
In ons catering vak, verandert er steeds weer van alles. 25 jaar geleden was er geen HACCP. De regels waren er wel. Er werd wel verteld hoe koel de koelkast of diepvries moest zijn en hoe je naar de ontvangst van je goederen moest kijken. Was alles schoon, onbeschadigd, heb je alles gekregen wat je besteld hebt, is het nog op temperatuur, maar HACCP! Nee dat was er nog niet.
Alles verandert in de schoolcatering, op gebied van bedrijfsvoering, op gebied van wettelijke regels op gebied van apparatuur, op gebied van schoonmaken. Vroeger moest je nog schrobben, misschien doen veel collega’s het nog wel. Tegenwoordig kun je de vloer doen met koud water en een beetje schoonmaakmiddel, het verspreiden over de vloer en 5 minuten laten liggen en de rest gaat vanzelf droog trekken en klaar. Ja eigenlijk zou je het nog na moeten spoelen met koud water zonder schoonmaakmiddel maak ik verwacht niet dat veel collega’s dat doen. Ook verandert de kantine van uiterlijk, de manier van verkopen. Misschien was het vroeger ze eten maar wat we hebben, nu is het wat zouden ze willen eten. Hoeveel omzet kunnen we maken en hoeveel uren mogen we daar voor inzetten.
Alles verandert en alles zal blijven veranderen!, Ga gewoon mee. Verzet je gewoon op een normale manier door kennis te nemen van de verandering en deze te toetsen. Maak het je zelf niet zo moeilijk door de bovenstaande zin te gebruiken.           

advertentie google

Pagerank

PCheck Page Rank

Denk eens na!

! Werk niet in je locatie maar werk er aan. Zodat je kunt groeien.

Mail

? Heb je vragen over de schoolcatering, mail dan naar info@schoolcateringmanager.nl