Blog schoolcatering

Er bestaat geen ongezonde voeding wel ongezond leefgedrag?

12. 02. 12
Hits: 241

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Natuurlijk bestaat er ongezonde voeding. Teveel eten van een bepaald product geeft te veel bepaalde voedingsstoffen van een bepaalde stof in het lichaam.

Het voedingscentrum geeft niet voor niks aan dat je de schijf van vijf moet toepassen omdat het menselijk lichaam verschillende voedingsstoffen nodig heeft om te kunnen functioneren. Maar ligt er ongezonde voeding in de supermarkten? Nee, Alle voedingsmiddelen zijn goedgekeurde producten.

De stelling hierboven komt van een uitspraak in het volgende artikel over "onderwijs-neemt-zelf-haar-verantwoordelijkheid-voor-cateringassortiment" In dit artikel gaat het over de gezonde schoolcatering en met name over cateringassortiment. Wie bepaald deze? De gebruiker of de school. 

Deze discussie is nog steeds actueel omdat het streven is in 2015 alle kantines gezond te krijgen. Of dat gaat lukken is maar de vraag.

Als cateringmanager zul je op deze factoren moeten letten en krijg je er zeer mee te maken als je voor een cateraar werkt die deze materie gaat toepassen of zeer toepast in zijn bedrijfsvoering. Een gezond assortiment vergt oplettendheid in het verkopen van gezonde producten.

Hierbij geld de regel 75% gezonde producten en 25% ongezonde producten. Oplettendheid is toepasbaar wanneer je omzet niet uit de 25% gaat komen en de overige 75% van je producten niet gaan scoren. In de bedrijfseconomie praten ze van de 80/20 regel. Dit houd in dat 80% van je omzet uit de 20% van je producten komen. Dat zou bij dit assortiment zo maar kunnen gebeuren. Dus oplettendheid is dus  geboden dan veel van je omzet uit de 75% percentage gaat komen want anders sla je de slag mis.

 

advertentie google

Pagerank

PCheck Page Rank

Denk eens na!

! Werk niet in je locatie maar werk er aan. Zodat je kunt groeien.

Mail

? Heb je vragen over de schoolcatering, mail dan naar info@schoolcateringmanager.nl