15. 01. 15
Hits: 9

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoe ga je nu om met de wet in de praktijk? Momenteel kijkend om me heen ben ik benieuwd hoe deze aan deze wet uitvoering wordt gegeven.

lezend op de site van allergenenconsultanty kwam ik een artikel tegen over de wetgeving en uitvoering van dit onderwerp. lezend op deze site kwam ik een aankondiging tegen van een aflevering van de keuringsdienst van waarde over sporen van allergenen in voedingsstoffen.

Deze uitzending bevat eigenlijk alle informatie over dit onderwerp dus ik raad je hem aan eens terug te kijken. Mocht je dit gedaan hebben lees dan eens de site van allergenenconsultanty verder over dit onderwerp en lees dat het werken met voedsel heel moeilijk is

Mocht je weten hoe er bij jouw wordt om gegaan wordt mail dan eens. succes

14. 12. 11
Hits: 21

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Als je een schoolkantine hebt waar je eigen gemaakte broodjes verkoop en vele doen dat, dan moet je in verband met de nieuwe allergenen wet product informatie gaan toepassen op je product (belegde broodjes). Dit geldt voor alle eigen gemaakte broodjes. Vele locaties verkopen voorverpakte broodjes van een leverancier waar al informatie op staat dus hoe je niks meer toe te voegen.

13. 01. 23
Hits: 11

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Handboeken zijn er in verschillende soorten en maten. Elke cateraar werk met zijn eigen systeem. Al dan niet op gesteld door een externe partij. Een handboek kan vele onderdelen omvatten, dat is afhankelijk van de cateraar. Meestal heeft een cateraar wel een eigen locatiehandboek, waar onderdelen in voorkomen over de locatie zelf, administratie richtlijnen, uitleg van formulieren, werkprocedures, hoe er aan de telefoon moet worden omgegaan of kleding voorschriften etc. etc.. 

12. 01. 26
Hits: 12

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Niemand vind het leuk om klachten te krijgen, maar wees er blij mee want je kun er veel mee.Wanneer iemand jou een klacht meld vind hij/zij het belangrijk dit te melden, dus ga er goed mee om.

Zie het niet als een aanval maar als een kans. Je kunt informatie verspreiden, je kunt misverstanden weg nemen, je krijgt contact en je kunt je organisatie verbeteren.

 

14. 12. 29
Hits: 25

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Sommigen hebben al vast van de nieuwe allergenenwet gehoord en dat voorlichting moet worden gegeven over producten waarin stoffen kunnen zitten die mensen met allergenen niet mogen eten. Door deze wet is de aansprakelijkheid voor producten nog meer aangescherpt. Door de haccp wet en regelgeving is een verkoper van levensmiddelen al aansprakelijk wanneer er door een klant een opmerking of klacht wordt aangegeven maar door deze regelgeving kunnen de gevolgen nog zwaarder worden.  Een klacht in de vorm van het product is niet lekker, te koud of ik ben er ziek van geworden kunnen nu veel erger uitvallen.

14. 03. 26
Hits: 18

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Je locatie verbeteren of kwaliteit willen voeren vergt wat inzet van je als leidinggevende, of van je werkgever of van de school. Om een goed kwaliteits beleid te willen voeren of kwaliteit te willen bieden, om daardoor meer gasten te bereiken of om een goed product te willen neer zetten kan je gebruik maken van de 8 kwaliteits-management-principes die binnen de ISO 9001 norm worden gebruikt.

12. 11. 17
Hits: 12

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Kwaliteitssystemen zijn er in verschillen de vormen, maar het zijn wel belangrijke kwaliteitsnormen die moeten gesteld worden binnen een bedrijf. Buiten het HACCP kwaliteitssysteem, die iedereen wel kent en goed is ingeburgerd, heb je nog vele andere kwaliteitsonderdelen. Andere onderdelen zijn Arbo-omstandigheden, Apparatuur controles, Huisregels, Milieu aspecten, Administratie regels. Maar wat is eigenlijk een kwaliteitsmeetsysteem?

11. 12. 11
Hits: 11

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Externe kwaliteitsregels zijn er veel. Gebaseerd op de Hygiënecode, ISO normeringen, algemene Wet en Regelgeving of andere normeringen. Dit kan op gebied zijn van voedsel, op gebied van apparatuur, kennisniveau van personeel, kwaliteit van voedsel etc. etc.

Kwaliteitsregels hebben ook te maken met de regels die een bedrijf zich zelf oplegt. Bedrijven en ook cateraars willen een bepaalde kwaliteitsniveau na streven en leggen dat niveau dan vast in een beleidsplan. Dit beleidsplan wordt dan vertaald naar te hanteren procedures, omgaan met producten, veiligheidsregels, personeelsregels etc etc.Om dat niveau te halen worden normen op gesteld, procedures vastgelegd, controle tijdstippen bepaald en audits ingevoerd. Alles om de kwaliteit te halen en te bieden die men wilt verkopen.

advertentie google

Denk eens na!

!Wie achter iemands rug om praat, voelt zich niet veilig meer op straat.

Kwaliteits TIP

? Gebruik het SMART principe om verandering toe te passen

Kwaliteits TIP 2

? Kwaliteit begint bij jezelf!