Product informatie Allergenen

14. 12. 11
Hits: 89

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Als je een schoolkantine hebt waar je eigen gemaakte broodjes verkoop en vele doen dat, dan moet je in verband met de nieuwe allergenen wet product informatie gaan toepassen op je product (belegde broodjes). Dit geldt voor alle eigen gemaakte broodjes. Vele locaties verkopen voorverpakte broodjes van een leverancier waar al informatie op staat dus hoe je niks meer toe te voegen.

Maar misschien denk je, Waar gaat dit over! Moet ik bij elk broodje die ik verkoop via een broodjes counter en oververs wordt gemaakt informatie bij verstrekken? JA. In kader van de nieuwe allergenen wet(PDF) moet dat.

Waar komt dit vandaan denk je misschien. Dit komt uit de nieuwe warenwet regeling van de Minister van Volksgezondheid. Deze heeft op basis van een Europesche verordening dit in gesteld.

Maar wat zijn allergenen eigenlijk? Allergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken. Zie voor meer info het voedingscentrum.

Wat kunnen allergische reacties op voeding zijn? Dat is de teveel om op te noemen maar de site alles over voedsel allergie geeft je een beeld wat mensen kan overkomen.

Vele vragen gaan misschien bij je op komen nu je dit leest en dat is terecht, zelf weet ik ook nog niet hoe het precies zit en wat er op een etiket moet komen te staan, maar de site van www.khn.nl/allergenen geeft je veel info op de vragen die bij je op kunnen komen. 

Het is belangrijk om je er in te verdiepen of bij je werkgever te gaan na vragen hoe hier mee om te gaan.

Om je een beetje op weg te helpen geef ik je wat sites waar je informatie kunt vinden over dit onderwerp. Op sommige sites kun je ook allergenenkaarten vinden waar informatie op staat waar gluten in voorkomen, waar lactose in zit etc. etc.

 

Extra info:

Allergenenkaart Bakker Bart

Allergenen informatie Unilever

Alergie platvorm

Let op! bij het niet op orde hebben van de regels (klik op deze link)

advertentie google

Denk eens na!

!Wie achter iemands rug om praat, voelt zich niet veilig meer op straat.

Kwaliteits TIP

? Gebruik het SMART principe om verandering toe te passen

Kwaliteits TIP 2

? Kwaliteit begint bij jezelf!