Kwaliteitsystemen

12. 11. 17
Hits: 61

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kwaliteitssystemen zijn er in verschillen de vormen, maar het zijn wel belangrijke kwaliteitsnormen die moeten gesteld worden binnen een bedrijf. Buiten het HACCP kwaliteitssysteem, die iedereen wel kent en goed is ingeburgerd, heb je nog vele andere kwaliteitsonderdelen. Andere onderdelen zijn Arbo-omstandigheden, Apparatuur controles, Huisregels, Milieu aspecten, Administratie regels. Maar wat is eigenlijk een kwaliteitsmeetsysteem?

Een kwaliteitsmeetsysteem is een systeem waarbij een constante kwaliteit wordt gemeten door het hele bedrijf. Dit kwaliteitssysteem is eigenlijk een visuele cirkel die voortdurend in beweging is. Het begint het ontwikkelen van een doelstelling bv: een product, dit product wordt ingevoerd er wordt daarna gekeken of het product verkocht wordt. Daarna kan het product wordt bijgeschaafd en zo werk het ook met de andere onderdelen.

Binnen de catering(VeNeCa) wordt veel gewerkt met het volgende bedrijf, Cercat, dat veel certificeringen doet voor cateraars die bij de VeNeCa zijn aangesloten. Maar wat doen de kleine cateraars aan de kwaliteit? Vele schoolcateraars geven niet aan dat ze ISO gecertificeerd zijn op hun site.

Om een kwaliteitssysteem uit te leggen heb je meer nodig dan een klein artikeltje, maar wil je meer over lezen waarom bedrijven of jou bedrijf daar zo mee bezig is klik dan eens op deze link  (Certificatie schema contractcatering)  dan zie dat er vele aspecten zijn waar een bedrijf of jou bedrijf mee te maken krijg. Jou bedrijf of school doet het niet zo maar, ze willen laten zien dat ze kwaliteit kunnen leveren en kunnen laten zien dat de procedures en wetten naleven. Bij een aanbesteding wordt wel eens gevraagd van een bedrijf om aangesloten te zijn bij de Veneca of een ISO normering te hebben en daar aan willen bedrijven voldoen om goed in de markt te liggen of om zich zelf te kunnen onderscheiden van andere bedrijven. De meeste regels worden vastgelegd in een soort handboek, dat bij de meeste cateraars is terug te vinden op een locatie.

Opvallend is dat vele schoolcateringbedrijven geen lid zijn van de VeNeCa. Dit zijn met name de grote cateraars van Nederland. 

advertentie google

Denk eens na!

!Wie achter iemands rug om praat, voelt zich niet veilig meer op straat.

Kwaliteits TIP

? Gebruik het SMART principe om verandering toe te passen

Kwaliteits TIP 2

? Kwaliteit begint bij jezelf!