Pauzes(werknemers)

14. 02. 05
Hits: 92

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Er wordt op deze site wel eens gezocht op de term pauzes vandaar dit artikel. 

Pauzes hebben te maken met arbeidsrecht en afspraken in de CAO of de arbeidstijdenwet. Meestal maken de locatiemanager of werkgevers hier samen afspraken over, hoe hiermee om te gaan. Pauzes hebben heeft te maken met je arbeidstijdenwet waarin de werkgever je een pauze mogelijkheid moet bieden of moet verplichten. Je mag namelijk niet denken, ik sla deze over.

In de arbeidstijdenwet wordt uitgegaan van na 5.5 uur een half uur rust, in de cao voor de contract catering in artikel 18 wordt aangegeven dat medewerker recht heeft op een half uur pauze na 4.5 uur.
Hierin wordt ook aangegeven dat een normale werkdag maar 9 uur duurt en 45 uur per week. Zie art 36 van de cao.  Maar mocht je in de schoolcatering werken dan weet je dat er regelmatig langer werkdagen voorkomen van meer dan 9 uur. In de cao word hier verder niets over aangegeven alleen dat er een minimale rusttijd dient te zitten van het beëdigen van de werktijd en de volgende dienst van minimaal 11 uur en bij uitzondering van 8 uur 1x per week.

In de arbeidstijdenwet word hierover aangegeven dat als langer dan 10 uur werkt je recht heb op 45 minuten pauze. De uiterste werktijd per dag is minimaal 12 uur en maximaal 60 uur per week.

Dit kun je nalezen op de volgende sites die veel informatie geven over dit onderwerp.

loonwijzer

Arbeidstijdenwet

Stichting contractcatering

 

advertentie google

Managers tip

T 10 tips voor de beginnende managers.

Managers tip 2

T Durf te ondernemen, Maak reclame, zegt wat je doet en hebt, Laat mensen proeven. Geef wat weg.

Managers tip 3

T Voer een gesprek met je medewerkers, geen gevecht!