Toekomst

14. 06. 03
Hits: 75

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Toekomst

Wat is de toekomst van de catering of wel van de schoolcatering? Gaat de gezonde school(catering) het toch nog redden, gaat de schoolcatering het resultaat van de bedrijfscatering achterna? Of hoe gaan de ontwikkelingen voor de medewerkers?  

 

Alle schoolkantines een gezond assortiment in 2015 lijkt te gaan mislukken. Al zie je wel een gezonde tendens opkomen in allerlei vormen. De sportkantines zijn er mee bezig door middel van niet Vullen of Voeden. De gezondheidzorg zet er ook veel op in door beter te leven te promoten. Cateraars zijn er veel mee bezig, is het niet door het convernant te tekenen dan wel om het gedrag van de scholier te veranderen en dit te bereiken samen met de opdrachtgever, de school.

Naast deze ontwikkeling zie dat veel leerlingen voor een studie kiezen omdat de kans op een baan in de arbeidsmarkt steeds kleiner aan het worden is. Dat betekent dus een groei qua studenten aantallen. Wat dus positief is voor je klanten bestand voor het volgende seizoen. Maar blijft dit zo nu de regering de basisbeurs gaat afschaffen en een leenstelsel gaat invoeren waardoor studeren weer voor de rijkere student wordt of gaan jongeren zich nog meer in de schulden steken. Wie het weet mag het zeggen?

De bedrijfscatering heeft een omzetdaling gekregen vorig jaar van -30% omzet. Dit kwam omdat bedrijven failliet gingen of minder te besteden hadden aan de catering of dat medewerkers minder gingen besteden in de kantine. Enerzijds begrijpelijk dat dit gebeurt want het gaat met Nederland wel weer wat beter maar rooskleurig is het allemaal niet meer. In de schoolcatering is dit natuurlijk ook merkbaar, leerlingen of studenten kiezen snel voor een supermarkt als die in de buurt van een school staat, want de prijs verschillen kunnen groot zijn. Aan de andere kant merk je nog steeds dat deze groepen nog veel te besteden hebben als je ziet wat ze elke dag kopen en welke bedragen ze uitgeven.

Zo maar wat ontwikkelingen die op je pad kunnen komen als cateringmanager en waar je samen met je team op moet reageren. Veel worden deze punten geregeld door je werkgever die deze ontwikkelingen ook ziet, maar jij als cateringmanager merkt dit het eerst en kan dit aangeven.

Het is goed altijd de ontwikkelingen in de markt of op school of de ontwikkelingen van je school te blijven volgen zodat je advies kan uit brengen aan je werkgever. De consequenties kunnen groot zijn door te moeten bezuinigen of door medewerkers minder in te zetten of over te plaatsen. Leuk is dit meestal niet, maar noodzakelijk kan het wel zijn. Minder gasten betekend meestal minder omzet en laten we het nog maar niet hebben over de Wereldse of Europesche ontwikkelingen want wie weet wat er dan op ons afkomt en is dat een catering op school nog wel haalbaar of wanneer er bezuinigd gaat worden op het onderwijs.

lees er eens meer over:

Tips voor het nieuwe schooljaar

Schoolkantine onderzoek

 

 

 

 

advertentie google

Denk eens na!

!behandel jij een ander zoals hij jou behandeld?!

schoolcatering tip

T Blij personeel = hoger productiviteit