Wat is contractcatering?

12. 02. 06
Hits: 344

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wat is contractcatering?  " Het verlenen van restauratieve diensten ten behoeve van personen(medewerkers) met wie de opdrachtgever (vb bedrijven, instellingen, scholen) een durende band heeft anders dan die strekkende tot dat verlenen (van de restauratieve dienst) en die diensten worden verleend in directe relatie tot die band"  overgenomen uit het stroomschema contractcatering opgesteld door de VeNeCa.

In gewoon Nederlands zou je kunnen zeggen, het verrichten van cateringactiviteiten op een locatie van een opdrachtgever voor een bepaalde periode, afgesproken en vastgelegd in een contract. Dit is anders dan catering van een broodjes zaak, restaurant of partycatering.

Bij deze situaties is er een sprake van een eenmalig opdracht met een betalingsvorm. In de contractcatering kunnen allerlei contract vormen zijn op basis van de overeenkomst die gesloten is. Een vorm van een contract is een commerciële contract vorm waarbij de opdrachtgever, geen FEE of administratie bepaling doet maar dat de cateringpartij zelf haar winsten uit verkopen haalt en ook zelf mag kijken hoe hij onderneemt op een locatie. Naast deze vorm zijn er contractvormen zoals: aanneemsom, open boek contact en een resultaat contract. Waarbij er een bonus-malussysteem is afgesproken.

 

De contract catering heeft een eigen CAO , een eigen opleidingsinstanties (OCC), en een eigen overkoepelende organisatie VeNeCa

Om nu verder te kijken wat catering of contractcatering is komen we een cateringmanagement overzicht tegen van de heer F Knevel geschreven in 2002, waarin hij heel duidelijk aangeeft wat catering of eigenlijk het cateringmanagement is. Je leest hier in alles over het cateringmanagement van een locatie van wat bieden we, tot inkoop en administratie processen. 

leest eens andere artikelen.

Aanbestedingen catering

Aanneemsom catering

Commercieelcateren een vak apart

advertentie google

Denk eens na!

!behandel jij een ander zoals hij jou behandeld?!

schoolcatering tip

T Blij personeel = hoger productiviteit