Jeugd en eten

11. 12. 26
Hits: 74

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Jeugd en gezond eten,  Komt dit overeen? Kan dit overeen komen? Frappant is te zien dat de jongeren in het onderstaande filmpjes niet zo gelukkig zijn met de veranderen in het assortiment van de kantine, hoewel de kantine juist "gezonder" is geworden.

Jeugd en eten filmpjes

Bekijk hem eens en geef je mening? Sommige filmpjes zijn al van een paar jaar geleden, maar is het al verandert?

Maar waarom is jeugd niet geïnteresseerd in gezond eten? Hoort dit bij de leeftijdsgroep? Kun je ze beïnvloeden op deze leeftijd of heeft dat helemaal geen zin?

Gezonde en duurzame voedselkeuze houdt jongere nog niet bezig, of toch wel!!

Concludeert een onderzoek van de universiteit van Wageningen. (niet meer online of verplaatst)

Een stukje uit het onderzoek: "Ook de school kan invloed uitoefenen. Vooral door het aanbod in schoolkantines gezonder, duurzamer en tevens aantrekkelijk te maken. Het kopen in de kantine moet wel een traktatie blijven, want anders nemen ze het eten van huis mee of gaan ze naar de horeca rondom de school of naar de supermarkt."

Opvallend is dat de kantine wel aantrekkelijk moet blijven, maar hoe doen we dat dan? Doe eens een onderzoekje in je kantine naar je assortimentskeuze of kijk eens zelf wat kopen jongeren zoals en waarom komen ze naar je kantine? Hoe groot is het vette/ongezonde gedeelte? Is dit groot of valt dit best wel mee? Kijk eens op caloriechecker hoe gezond of ongezond alles is.  Of een eigen gemaakt overzicht waar in opvallende zaken zitten. Vaak zie dat het vette eten geen hoofdzaak maar een onderdeel maar haal je dat onderdeel er uit dan zakt je kantine qua aantrekkelijkheid omdat ze er vaak nog wat bij kopen.

Kijk ook eens naar de discussie "Mijn zoon van 16 weigert om boterhammen te eten"

Wat verwachten jullie nu allemaal van pubers... Ze zijn alles aan het uitzoeken en zoeken hun eigen maar ook jullie grenzen op. En iedere puber doet dat weer op andere manieren. Ik denk dat je nog blij mag zijn als je kind alleen zijn boterhammen niet eet.

Het bovenstaande wordt bevestigd door "Voorbij het broodtrommeltje". een onderzoeksrapport door het LEI uit Den haag. wat aangeeft dat jongeren niks hebben met eten.

De eerste regels van hun eindconclusie: "Jongeren zijn niet met duurzame voedselkeuze bezig. Ze denken überhaupt nauwelijks na over wat ze eten en ze praten er met vrienden ook nauwelijks over. De rol van eten lijkt ondergeschikt in het sociale leven"

De gezonde schoolkantine is voortgekomen uit een motie vanuit de PVDA maar gaat dit het halen? Of is dit niet realistisch omdat de jongeren hierover niet willen nadenken? We gaan het zien of de jeugd veranderbaar is en of "de gezonde schoolkantine" het gaat halen of dat we over een paar jaar weer terug bij af zijn want er zijn ook veel bezuinigingen voor scholen opkomst.  Of gaan we naar een tussen oplossing dat we merken dat gezond eten in is een ongezond eten uit. Een schommelende trend.

Gezondheid wordt steeds duurder en we gaan er steeds meer voor betalen dus gezonder leven en voorleven is een goede zaak.

advertentie google

Denk eens na!

!behandel jij een ander zoals hij jou behandeld?!

schoolcatering tip

T Blij personeel = hoger productiviteit