12. 11. 28
Hits: 28

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Restverwerking! Hoe ga je hiermee om? Soms wordt hiermee gemakkelijk mee omgegaan, om maar geen afschrijving te hebben en gebruiken we de volgende dag, de opgepiepte broodjes weer, maar is dit wel verstandig?. Wanneer je producten aanbied die van minder van kwaliteit zijn heb je kans dat je verkoop gaat dalen omdat ze minder lekker worden dus de kwaliteit terug loopt.

12. 02. 02
Hits: 23

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Kostprijs berekenen van producten is niet zo moeilijk.  Je moet alleen wel kunnen beschikken over de inkoopprijzen. De ene cateraar geeft ze wel de ander geeft ze niet. Meestal worden de verkoopprijzen vastgesteld door het hoofdkantoor en 1 keer per jaar verandert, al gelang naar de mogelijkheden.

11. 12. 10
Hits: 21

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Menuplanning kun je op verschillende manieren invullen.
Dit is afhankelijk van je capaciteit en de voorzieningen die je tot je beschikking hebt. Met voorzieningen bedoelen we de mogelijkheden in apparatuur, koelvitrines, presentatie mogelijkheden, de ruimtes om iets neer te zetten etc.

11. 12. 10
Hits: 11

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Balieverkoop is niet alleen het contact met je gasten of je concurrentie positie die je heb in je omgeving. Balie verkoop is ook hoe presenteer ik mijn producten en tegen welke kwaliteit. Of hoe lang laat ik mijn producten eigenlijk liggen?.

12. 02. 11
Hits: 9

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Mocht je ideeën op willen doen of leveranciers zoeken, kijk dan eens bij het onderstaande overzicht. Bezoek hun pagina's een regelmatig om te kijken of ze nieuwe producten hebben.

12. 01. 27
Hits: 13

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoe hou je je assortiment Up to date? en hoe verander je je assortiment?


2 vragen die belangrijk zijn om je assortiment fris te houden en aantrekkelijk te houden voor je leerlingen/studenten. Belangrijk is altijd je assortiment in de gaten te houden, wat verkoopt goed en wat verkoop slecht.

11. 12. 10
Hits: 19

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het assortiment wordt meestal bepaald in samenwerking met de school. Dit kan vastgelegd zijn in SLA.
Soms zitten er eisen in het contract, van bv zoveel procent gezonde voeding. Of bijvoorbeeld niet meer dan 1 x per week patat of geen frituur snacks.  Momenteel is de gezonde schoolcatering zeer actueel.

11. 12. 06
Hits: 10

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Balie verkoop is een van de belangrijkste onderdelen van de kantine/restaurant.
Je hebt direct contact met je doelgroep en de reactie die zij geven op je dienstverlening.
Belangrijk is goed contact te houden met je doelgroep om te weten wat er speelt. Spreek ze aan, let op contacten onderling en laat leerlingen of volwassen die rond kijken niet links liggen. Gastrelatie onderhouden werkt verkoop bevorderd. Ze komen dan eerder bij jou dan dat ze naar de concurrentie gaan.

advertentie google

Denk eens na!

!behandel jij een ander zoals hij jou behandeld?!

schoolcatering tip

T Blij personeel = hoger productiviteit