Schoolkantine opstart

11. 12. 10
Hits: 750

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een opstart van een locatie vraagt veel van een cateringmanager en een team. Realiseer je dat, dat wil je een locatie kennen, je een jaar nodig heb, om alle processen die er op een school spelen te leren kennen.
Een school heeft vele fases in een jaar, later komen we hier op terug.
Opstarten van locatie moet je met zorg doen, dan  heb je daar later alleen maar profijt van.

Gebruik hiervoor evt dit pdf bestand, die je hier kunt downloaden 

Realiseer wel dat iedereen een eigen methode heeft en deze lijst aan je eigen voorkeuren moet aanpassen. Probeer bij een opstart oog te hebben voor je personeel en met name dat personeel wat je heb overgenomen van een andere cateringbedrijf.

Soms spellen er emoties bij dit personeel, wat heel begrijplijk is.
Wijzigen van werkgever waar ze zelf niet voor hebben gekozen is soms een hele verandering.
Verandering van werkmethodes, verandering van werktijden, werkinhoud etc. etc. Kan voor de een moeilijker zijn dan voor de ander.
Zorg dat je op de hoogte bent van de verandering, neem even tijd om met je personeel te praten.  Laat emotie er uit komen want wanneer je dit proces goed begeleid hoe beter dit personeel gaat werken en hoe makkelijk de overgang  is en verloopt.

Wil je er nog meer over weten kijk dan eens deze video, of nog meer video's op de youtube.nl van deze site.

Het geeft de hoofdpunten aan waaraan je kunt denken of die er spelen bij een locatie op start.

advertentie google

Denk eens na!

!behandel jij een ander zoals hij jou behandeld?!

schoolcatering tip

T Blij personeel = hoger productiviteit