Aanbestedingen catering

14. 09. 22
Hits: 161

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Elke keer wanneer er in de contractcatering een contract afloop kan deze worden verlengd of opnieuw worden aanbesteed. Maar wat is dat een aanbesteding of hoe werkt dat?

Het is moeilijk om in een klein artikel deze vragen uit te leggen, maar er is veel over te vinden op internet om je een beeld te geven van deze materie.

Je zult je er even in moeten verdiepen om de materie te begrijpen, maar krijg je te maken met een aanbesteding dan kan dit artikel je een beetje helpen.

De eerste tip die ik je geeft, als je denk dat er wordt aanbesteed, volg deze dan eens op de aanbestedingskalender.nl. Zoek jou school en lees de informatie over de aanbesteding.

Dit betreft alleen een Openbare of Europese aanbesteding. Werk je op een kleine school dan kan het zijn dat jou school een niet openbare aanbesteding mag doen.

Zie hiervoor bv Aanbestedingsregels en info vanuit de VENECA. In dit document vind je gelijk de Wet en Regelgeving over dit onderwerp.

Maar wat is een aanbesteding en zijn deze altijd openbaar? Een aanbesteding is de procedure waarbij een opdrachtgever bekend maakt dat hij een opdracht wil laten uitvoeren en bedrijven vraagt om een offerte in te dienen.

 

Er zijn drie soorten aanbestedingen.

  1. 1) Openbare aanbesteding
  2. 2) Niet- openbare aanbesteding
  3. 3) Europese aanbesteding

 

Dus aanbestedingen kunnen openbaar gemaakt worden, maar het hoeft net. Een opdrachtgever kan ook besluiten zelf bij verschillende partijen een offerte aanvragen.

Wil je er nog meer over weten kijk dan eens op de site van de rijksoverheid waar je hier ook veel over vind.

Je eigen uitslag hoor je hopelijk van je werkgever zelf maar ze zijn op de bovenstaande kalender te vinden en anders wel op twitter of in de vakbladen site of andere gerelateerde vaksite's.

Maak het allemaal niet te spannend, als je er mee te maken krijgt en als je over gaat naar een andere cateraar. Het kan niet leuk zijn, maar het kan ook soms een nieuwe uitdaging worden. Er verandert meestal veel in de bedrijfsvoering qua administratie, kleding en andere procedures, maar de werkzaamheden blijven hetzelfde. Soms anders uitgevoerd of anders verricht waarbij ik je wel een tip ga geven leest de CAO hierop na en ken je eigen contract.

Links

Wet Aanbestedingen

Stappenplan aanbesteding catering.

 

advertentie google

Denk eens na!

!behandel jij een ander zoals hij jou behandeld?!

schoolcatering tip

T Blij personeel = hoger productiviteit