Schoolkantine onderzoek

14. 08. 18
Hits: 62

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Dit komt voort uit een onderzoek van het jongerenpanel van Eenvandaag en 7 days. De reden van dit onderzoek komt voort uit de aanbeveling van de regering om alle kantines gezond te maken in 2015.

Gezonde keuze is wel een trend onder de jeugd, maar gaan ze het ook echt doen en gaat de vraag naar gezonde producten versnellen in de kantines om zo de doelstelling te halen. 

Veel scholen zijn nog niet over of zijn er nog niet op in gespeeld. Nu de vakantie bijna over is, is dit wel het goede tijdstip om over verandering van het assortiment over te gaan. Al vergt het wel wat voorbereiding. 

Het onderzoek eindig met dat de oplossing simpel is: "De oplossing is simpel: laat elke school een enquête doen onder scholieren met de vraag wat zij graag willen kopen. Daar wordt de kantine vanzelf gezonder van!’  Was dit maar zo simpel dan zouden er meer jongeren naar de schoolkantine gaan en niet met de marktwerking mee doen, door naar de supermarkt te lopen.   Goede voorlichting, bewustwording van wat men eet is denk ik meer op z'n plaats.

Bron: Rapport onderzoek.

Andere artikelen over dit onderwerp:

De gezondeschoolkantine

Eten op school

Jongeren en keuzes in de schoolkantine

advertentie google

Denk eens na!

!behandel jij een ander zoals hij jou behandeld?!

schoolcatering tip

T Blij personeel = hoger productiviteit